نرده شیشه ای

نرده شیشه ای یا هندریل شیشه ای یکی از موارد پرکاربرد و پرطرفدار استفاده از شیشه در طراحی ساختمان است. استفاده از نرده‌های شیشه ای در مقابل نرده‌های فلزی، سنگی، چوبی و غیره علاوه بر زیبایی، با افزایش نور ورودی و زاویه دید مزایای بسیار دارد. کاربرد این نوع نرده به عنوان نوعی حفاظ در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان شامل تراس، بالکن، راه پله به خصوص راه‌ پله‌های داخلی، اطراف استخر و روف گاردن است. در این مطلب قصد داریم در مورد نرده شیشه ای، انواع آن از نظر مکان و روش اجرا، دیتیل هندریل شیشه ای ، طرح‌های موجود در بازار، قیمت و محل نصب این سازه صحبت کنیم. نرده شیشه ای یکی از المان‌های طراحی دکوراسیون به سبک مدرن است که علاوه بر زیبایی، ایمنی و استحکام بسیار بالایی دارد. اگر به طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان خود با استفاده از نرده شیشه ای علاقه دارید، می‌توانید با مطالعه‌ی مطلب پیش رو اطلاعات کاربردی و مفیدی در این زمینه کسب نمایید.

- نرده شیشه ای

قیمت نرده شیشه ای

قیمت نرده شیشه ای به عوامل متفاوتی بستگی دارد که مهم‌ترین آن‌ها شامل نوع شیشه به کار رفته از میان گزینه‌های سکوریت و لمینت، نوع و شرایط نصب، ابعاد و متراژ مورد نیاز، جنس و میزان یراق آلات و اتصالات لازم برای نصب می‌باشد. به همین دلیل لازم است برای اطلاع از قیمت نسبتا دقیق این نوع سازه ساختمانی، ابتدا هر کدام از این موارد را به صورت دقیق مشخص کرده و سپس اقدام به جستجو، مقایسه و انتخاب مناسب‌ترین قیمت نمایید.

نرده شیشه ای چیست؟

این نوع نرده‌ همان‌گونه که از نام آن مشخص است، از صفحات شیشه‌ای و یراق آلات و قطعات آلومینیومی تشکیل می‌شود که نوع شیشه مورد استفاده در آن به منظور حفظ ایمنی باید از جنس‌های نشکن و مقاوم در برابر ضربه مانند سکوریت و لمینت باشد. نرده شیشه ای در استخرها، تراس و بالکن‌ها، پله‌ها و هر فضایی که به محافظت و یا حفظ فاصله نیاز داشته باشد، کاربرد دارد. سایر مزایای این نوع شیشه علاوه بر ایمنی و زیبایی شامل صرفه اقتصادی و قابلیت نگهداری و تمیز کردن آسان است.

نرده شیشه ای

انواع نرده شیشه ای

نرده‌‌های شیشه ‌ای به طور کلی قابل طبقه‌بندی در دو نوع اصلی فریم‌دار و بدون فریم هستند. از نظر جنس شیشه نیز می‌‎توان این محصول را به دو نوع شیشه سکوریت و شیشه لمینت تقسیم کرد. در نرده نوع فریم دار، شیشه‌ها از دو طرف یا هر چهار طرف توسط نرده های فلزی یا چوبی احاطه می‌شوند. ولی در مدل بدون فریم یا فریم لس، علاوه بر این‌که هیچ فریمی در بین پانل‌ها وجود ندارد، استفاده از حداقل یراق آلات برای نصب به زیبایی بیشتر در فضا کمک خواهد کرد. جهت خرید فیکس پوینت یا نرده شیشه ای فیکس پوینت از iranhandrile.com کلیک کنید.

از دیگر مزایای این مدل داشتن قیمت پایین‌تر است ولی از نظر مقاومت و ایستادگی در مقایسه با سایر نرده‌ها در جایگاه پایین‌تری قرار دارد. در مورد جنس نیز لازم به ذکر است که نرده سکوریت شیشه ای اغلب دارای شیشه‌ با ضخامت ۸ تا ۱۲ میلی‌متر می‌باشد و مقاومت بالایی در مقابل ضربات دارد. هم‌چنین پایه‌های این نوع نرده عموما از جنس استیل و یا پروفیل آلومینیوم ساخته می‌شوند. قیمت نرد‌ه‌های دارای شیشه سکوریت نسبتا مقرون به صرفه است. نرده دارای شیشه لمینت از نظر مقاومت و استحکام بهتر از نوع سکوریت است و ضخامت شیشه در این نوع نرده بین ۱۲ تا ۱۶ میل می‌باشد.

اتصالات نرده شیشه ای

نصب درست و اصولی نرده‌های شیشه ‌ای چه برای بالکن یا تراس و چه برای پله و استخر، نیازمند استفاده از یراق آلات با کیفیت و مستحکم است تا ایمنی مورد نظر حفظ شود. به همین دلیل در تولید اتصالات این نوع نرده‌ها از آلیاژهای مقاوم و دارای طول عمر بالا استفاده می‌شود. اتصالات مورد استفاده در نصب نرده‌های شیشه‌ای از جنس استنلس استیل 316 یا 304 هستند. استیل‌هایی دارای گرید 304 در مواجهه با رطوبت مقاومت خوبی دارند، ولی اگر قرار است نرده شیشه ای در فضاهایی نصب شود که احتمال قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی اسیدی وجود دارد، باید از استیل 316 استفاده گردد.

البته به دلیل تنوع در نرده‌های شیشه‌ای موجود در بازار، اتصالات مناسب برای نصب هرکدام به خصوص از نظر جزئیات متفاوت هستند. در واقع یراق آلات متناسب با نصب هر کدام باید با توجه به نوع نرده، روش نصب و شرایط پروژه تعیین شود. ولی به طور کلی اصلی‌ترین اتصالات مورد استفاده در نصب این نوع نرده‌ها شامل قطعه لازم برای اتصال شیشه به شیشه، قطعه مورد استفاده در اتصال هندریل به شیشه، پایه‌های نگهدارنده پنل‌های شیشه‌ای و فیکس پوینت‌ها یا اتصالات دکمه‌ای می‌باشد. البته لازم به ذکر است که نصب این نوع نرده‌ها به دلیل وابستگی مستقیم به ایمنی و سلامت افراد باید حتما توسط متخصص انجام شود.

نرده شیشه ای

جان پناه شیشه‌ ای اسپیگوت

یکی از مدرن‌ترین مدل‌های نرده شیشه ای که قابلیت نصب سریعی نیز دارد، حفاظ‌ و یا جان پناه شیشه ای دارای پایه شیشه اسپیگوت است. این نوع حفاظ‌ها معمولا به صورت فریم لس یا بدون فریم هستند و بیشترین کاربرد آن‌ها در بالکن‌ها و تراس‌ها است. نرده اسپیگوت شیشه ای دارای استحکام بالا است، طراحی و اجرای آن به صورت شیاردار بوده و طراحی و اجرای آن دارای پایه‌های سوزنی شکل استیل با ارتفاع 12 تا 15 سانتیمتر می‌باشد. این شیارها برای کنترل جام‌های شیشه ای طراحی شده و در واقع هر دو پایه اسپیگوت برای نگهداری یک عدد جام شیشه‌ای لازم است. نوع شیشه مورد استفاده در این نوع هم می‌تواند سکوریت و هم لمینیت باشد.

نصب نرده شیشه ای

مهم‌ترین عامل در تامین ایمنی کاربران نرده‌های شیشه‌ای پس از جنس شیشه، نصب و زیرسازی درست و اصولی است. البته استحکام زیرسازی به مقاومت ساختار مکان نصب نرده نیز وابسته است که به فلزی یا بتنی‌بودن اسکلت ساختمان بستگی دارد. ولی در مورد نصب نیز چگونگی زیرسازی برای نرده‌های شیشه ای حائز اهمیت است و در انواع مختلف نرده، تفاوت‌هایی وجود دارد.

اولین مرحله در نصب این محصول نصب پایه‌های مورد نیاز است. روش نصب پایه‌ها به نوع نرده بستگی دارد. برای مثال روش نصب پایه‌ها در نرده‌‌هایی که باید درون سطح موردنظر نصب شوند، با پایه‌های قابل نصب بر روی سطح، متفاوت خواهد بود. عامل مهم دیگر در این بخش کیفیت پایه‌ها است که در میزان دوام نگهداری از شیشه‌ها موثر می‌باشد. پس از نصب درست پایه‌ها، نوبت به نصب شیشه‌ها بر روی پایه‌ها می‌رسد که با توجه به نوع نرده‌های شیشه ای متفاوت است. به گونه‌ای که نصب شیشه‌‌های نرده روکار در مقایسه با نرده‌‌های درون کار آسان‌تر می‌باشد. در نهایت لازم است برای نصب شیشه‌ها بر روی پایه، از مهره‌های دارای ضخامت و طول و عرض مناسب استفاده شود.

لیست قیمت نرده شیشه ای

برای اطلاع از لیست قیمت نرده نوع شیشه ای لازم است ابتدا مواردی مانند میزان شیشه لازم از نظر ابعاد، ضخامت شیشه مورد نظر و نوع آن از بین گزینه‌های شیشه سکوریت و یا شیشه لمینیت را تعیین کنید. سپس با در نظر گرفتن نوع اتصالات و یراق آلات مورد نیاز لیست قیمت‌های موجود در بازار را با هم مقایسه کرده و بهترین مورد را انتخاب نمایید.

استفاده از المان‌های شیشه‌ای در ساختمان‌های مدرن امروزی طرفداران زیادی دارد. یکی از جدیدترین این سازه‌ها نرده‌های شیشه‌ای است که علاوه بر نقش حفاظتی مناسب، زیبایی قابل توجهی نیز به فضای مورد نظر می‌بخشند. در این مطلب شما را با انواع و روش‌های نصب نرده‌های شیشه‌ای موجود در بازار و عوامل موثر بر قیمت این نوع نرده‌ها آشنا کردیم تا در صورت تمایل به استفاده از این سازه‌ی مدرن، قدرت تصمیم‌گیری مناسبی داشته باشید.

اهمیت امنیت در نرده شیشه ای

در زمان انتخاب نرده شیشه ای به عنوان نرده محافظ بحث امنیت و ایمنی آن در کنار جنبه‌های زیبایی و شفافیت اهمیت زیادی پیدا می‌کند. بنابراین نوع شیشه، ضخامت آن و هم‌چنین روش نصب و اجرای آن باید با رعایت اصول ایمنی و برای اطمینان از آن انجام شود. بنابراین باید از شیشه سکوریت یا شیشه لمینت شده استفاده کرد. به خصوص در مورد نوع لمینت که اجزای آن در صورت شکسته شدن شیشه، به هم متصل باقی می‌مانند. این شیشه‌های مقاوم در برابر ضربه و فشار هم در فضای بیرون

ساختمان مانند بالکن و استخر و هم در فضای داخل به عنوان نرده راه پله، خطر احتمالی سقوط افراد را از بین می‌برد.
به علاوه نرده‌های شیشه ای یکی از بزرگترین مشکلات نرده های دارای اجزای های افقی یعنی بالا رفتن کودکان از آن و خطر سقوط را ندارد. در واقع به دلیل سطح یکدست و صیقلی شیشه امکان بالا رفتن از آن از بین می‌رود. هم‌چنین به دلیل این‌که مطابق با ضوابط اعلامی از سوی آتش نشانی لازم است وجود حداقل ارتفاع 110 سانتی‌متری نرده شیشه ای در ساختمان‌های مسکونی رعایت شود، اجرای این سازه در ساختمان‌هایی که کودکان در آن ساکن هستند، انتخاب مطمئنی است.

انواع هندریل شیشه ای بر اساس مکان اجرا

نرده‌های شیشه ای بر مبنای اجرا در هر کدام از بخش‌های ساختمان به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود که شامل موارد زیر است.

– نرده‌ی شیشه ای پله و راه پله (معمولی و اسپیرال یا گردان)
– نرده‌ی شیشه ای بالکن و تراس هم به عنوان جان پناه یا حفاظ و هم به عنوان دیوار پوشاننده
– هندریل شیشه ای دور استخر
– نرده‌ی شیشه ای روف گاردن و پشت بام
– هندریل شیشه ای اطراف باغ یا باغچه

انواع هندریل شیشه ای بر اساس روش اجرا

هندریل شیشه ای بر اساس روش اجرا و نصب نیز در گروه‌های مختلفی قابل تقسیم‌بندی است. پرکاربردترین این گروه‌ها عبارتند از:

– هندریل شیشه ای توکار یا دفنی
– هندریل شیشه ای اکسپوز یا روکار
– هندریل شیشه ای کامپوننت
– هندریل شیشه ای نقطه ای یا فیکس پوینت
– هندریل شیشه ای اسپیگات یا خود ایستا
– هندریل شیشه ای فریم لس روکار سیستم یو شکل

نرده شیشه ای دفنی یا توکار دارای پروفیل‌هایی است که در زمان اجرا در داخل زمین فضای مورد نظر قرار می‌گیرند. بنابراین بر روی سطح زمین صرفا کاورهای آلومینیومی ظریف و شیشه‌ها دیده می‌شوند. در نرده‌های شیشه ای اکسپوز یا روکار پروفیل‌های آلومینیومی پس از اتمام کف سازی تعبیه می‌شوند و شیشه‌ها تا عمق 15 سانتی‌متر در داخل آن قرار می‌گیرند. نرده شیشه ای کامپوننت به کمک پروفیل‌های آلومینیومی D شکل به عنوان پایه‌های مهارکننده پنل‌های شیشه‌ ای اجرا می‌شود. پایه عمودی در آن وجود ندارد و به صورت یک دیواره شیشه ‌ای یک دست دیده می‌شود.

هندریل شیشه ای تمام شیشه ای

نرده شیشه ای تمام شیشه ای شامل مجموعه‌ای از دیواره‌های شیشه ای است که به کمک اتصالات فلزی بر روی کف پله‌ها یا دیواره کناری راه پله به صورت منظم به هم متصل شده‌اند. در این نوع هندریل شیشه ای، یکپارچگی و نظم پنل‌های شیشه‌ ای موجب افرودن ویژگی مدرن بودن به فضای مورد نظر می‌شود. هم‌چنین استفاده از شیشه‌های مقاوم به ضربه و فشار موسوم به شیشه های نشکن به اطمینان از امنیت آن برای کاربران کمک شایانی می‌کند.

هندریل شیشه ای نقطه ای یا فیکس پوینت

این مدل نرده شیشه ای توسط یراق آلات فلزی مانند فولاد ضد زنگ از طرفین به دیوار متصل می‌شود تا پله‌ها و پنل‌های شیشه ای در یک راستا قرار گیرند. به همین دلیل مناسب بودن تراز زیر کار در اجرای آن اهمیت زیادی دارد.

هندریل شیشه ای اسپیگات یا خود ایستا

این نرده شیشه ای پس از نصب به صورت یو ایستاده قرار می‌گیرد و شیشه‌ها از بالا مهار شده و از پایین با پیچ‌های بزرگ به کف زمین متصل می‌شود. شیشه به کار رفته در آن باید از نوع سکوریت لمینت دارای ضخامت شانزده تا بیست میلی‌متر یا دو لایه شیشه هشت یا ده میلی‌متری متصل به هم باشد.

هندریل شیشه ای فریم لس روکار سیستم یو شکل

یکی دیگر از انواع نرده‌های شیشه ای نوع فریم لس یا بدون قاب و چهارچوب است که سازه‌ای یکدست و شفاف از پنل‌های مقاوم شیشه ای می‌باشد. در واقع نمای این نوع هندریل بدون ستون‌ها یا المان‌های عمودی استیل یا آلومینیوم دیده می‌شود و به همین دلیل دارای ظرافت و زیبایی بیشتری خواهد بود. پروفیل‌های این نوع نرده به صورت یو شکل است و در نهایت برای نصب آن باید شیشه‌ها در داخل پروفیل‌ها قرار گیرند. شیشه مورد استفاده در ساخت آن از نوع شیشه لمینت یا سکوریت است که توسط فک متحرک و نوعی پیچ مخصوص در داخل پروفیل‌ها فیکس می‌شوند.

دیتیل هندریل شیشه ای

همان‌گونه که متوجه شدید، روش‌های متفاوتی برای نصب و اجرای هندریل شیشه ای وجود دارد که هرکدام دارای شباهت‌های کلی و تفاوت‌های جزئی‌تر هستند و در نهایت جلوه‌ی بصری و ایستایی مدل‌های مختلف را تحت تاثیر قرار می‌دهند. به همین دلیل دیتیل انواع هندریل‌های شیشه ای نیز دارای اشتراکات و تفاوت‌هایی است. در ادامه دیتیل پرکاربردترین انواع نرده شیشه ای شامل سیستم‌های جان پناه شیشه ای اکسپوز، دفنی، فیکس پوینت و اسپیگات را با هم بررسی می‌کنیم.

در کلیه‌ی انواع نرده‌های شیشه ای از شیشه سکوریت یا لمینت استفاده می‌شود. سایر اجزا و دیتیل نرده شیشه‌ای اکسپوز یا روکار شامل پروفیل آلومینیومی، نگهدارنده برای شیشه، اتصالات داخلی، پیچ اتصال به سازه، پروفیل هندریل، روکش آلومینیومی برای پروفیل و گوه یا فیکس کننده‌ی شیشه در پروفیل می‌باشد. اجزای اصلی نرده شیشه‌ای دفنی یا توکار شامل پروفیل آلومینیومی، ناودانی یو شکل، گوه، پروفیل هندریل، درپوش ابتدا و انتهای آن و کاور آلومینیومی آن و هم‌چنین لاستیک EPDM است. به عنوان دیتیل نرده شیشه‌ای فیکس پوینت باید به پروفیل هندریل، انکر بولت، یراق فیکس کننده‌ی شیشه و واشر اشاره کرد. در نهایت دیتیل نرده شیشه‌ای اسپیگات عبارت از هندریل آلومینیومی، پایه نگهدارنده و پیچ‌های اتصال به زمین می‌باشد.

برای امنیت نرده از چه شیشه ای استفاده می‌شود؟

همان‌گونه که می‌دانیم، نرده شیشه ای به عنوان نوعی حفاظ به کار می‌رود. بنابراین لازم است علاوه بر زیبایی بصری، از نظر امنیت و استحکام نیز برای کاربران قابل اطمینان باشد. به همین دلیل در ساخت آن از شیشه سکوریت یا لمینت با ضخامت بالا استفاده می‌کنند. به علاوه لازم است ارتفاع پنل‌های شیشه ای بین ۹۰ تا ۱۲۰ سانتی‌متر در نظر شود تا از سقوط احتمالی به خصوص در مورد کودکان جلوگیری شود.

قیمت نرده شیشه ای چقدر است؟

برای آگاهی از قیمت نرده‌های شیشه ای لازم است ابتدا عوامل مختلفی موثر در تعیین قیمت آن را بشناسیم. به دلیل این‌که در نهایت این عوامل در تولید و اجرای محصول نقش دارند و در کنار هم می‎توانند قیمت هندریل شیشه ای را تعیین کنند. به عنوان مثال جنس اتصالات، یراق‌ها و پروفیل‌ها هر چه دارای کیفیت بالاتری باشد، موجب افزایش قیمت نهایی خواهد شد. هم‌چنین مدل انتخاب شده برای اجرا از بین مدل‌های فریم لس یا فریم دار به دلیل هزینه‌ی مربوط به فریم‌ها تاثیر بسیاری بر میزان قیمت دارد. به علاوه متراژ و ابعاد لازم که میزان مورد نیاز از پنل‌های شیشه ای را مشخص می‌کند، جنس شیشه‌ها که سکوریت یا لمینت است و می‌تواند حتی مجهز به فناوری نانو باشد، از جمله دیگر عوامل موثر هستند. در نهایت برای تعیین قیمت نهایی باید هزینه‌های مربوط به حمل و نصب را هم در نظر بگیرید.

نرده شیشه ای و جان پناه شیشه ای چه طرح هایی دارد؟

نرده شیشه ای در طرح‌های متفاوتی تولید و ارائه می‌شود که امکان اجرای همه‌ی آن‌ها مطابق با نیاز و خواسته‌ی مشتریان وجود دارد. به علاوه برخورداری از رنگ‌‌بندی متنوع نیز از دیگر ویژگی‌های نرده‌های ساخته شده از شیشه است. یکی از طرح‌های معروف و محبوب آن طرح فریم لس یا بدون قاب است که به دلیل قرار گرفتن یراق آلات در کف زمین در زمان نصب، به صورت کاملا یکدست و نامرئی دیده می‌شود. این یکپارچگی علاوه بر امنیت بالا به دلیل وجود اتصالات در کف زمین، در ایجاد نمایی زیبا و مدرن و افزایش وسعت دید نقش مهمی ایفا می‌کند. علاوه بر طرح یکدست طرح دیگری در تولید هندریل شیشه ای استفاده می‌شود که در آن اتصالات قابل دید هستند، اما به صورت منظم و ایمن در کنار هم با پنل‌های شیشه ای قرار می‌گیرند.

محل نصب نرده شیشه ای و جان پناه شیشه ای در ساختمان کجاست؟

نرده شیشه ای یا جان پناه شیشه ای تقریبا در کلیه‌ی فضاهای ساختمان قابل نصب و استفاده است. متداول‌ترین بخش‌های برای نصب و اجرای هندریل‌های شیشه ای راه پله‌های داخلی، بالکن و تراس، روف گاردن و کناره‌ی استخرها هستند. شیشه‌های مورد استفاده در جان پناه شیشه ای در مقابل فشار و شکستن مقاومت بالایی دارند. قابلیت شستشوی آسان را برای کابران فراهم می‌کنند و حتی در صورت مجهز بودن به فناوری نانو، با عدم جذب هیچ گونه آلودگی نیاز به تمیز کردن هم ندارند.

به علاوه به دلیل ویژگی عایق رطوبت و حرارت، امکان نصب این نوع نرده در فضای خارج ساختمان و شرایط آب و هوایی متفاوت آن وجود دارد. به این معنی که به راحتی می‌توان از آن در شرایط باران و برف و تحت اشعه‌ی خورشید استفاده کرد. کافی است علاوه بر استفاده از پنل‌های شیشه‌ ای دارای کیفیت و ضخامت بالا، از یراق آلات دارای جنس‌های باکیفیت و ضد زنگ مانند استیل یا آلومینوم استفاده کرد. به گونه‌ای که در برابر فشار و ضربه نیز مستحکم باشند.

قیمت نرده شیشه ای بالکن چگونه محاسبه می شود؟

تعیین دقیق قیمت نرده شیشه ای بالکن به بازدید کارشناس از محل اجرای آن نیاز دارد. ولی می‌توان تعیین قیمت آن را به صورت تخمینی و با در نظر گرفتن چند عامل مهم به نتیجه رساند. بر این اساس جنس شیشه از میان انواع سکوریت و لمینت بر روی قیمت نهایی پنل‌های شیشه ای و به دنبال آن بر روی قیمت نرده تاثیر گذار است. هم‌چنین در صورت نیاز به اقدامات ایمنی بیشتر مانند استفاده از شیشه‌های دارای ضخامت بالاتر لازم است هزینه‌ی بیشتری پرداخته شود. یکی دیگر از فاکتورهای مهم در تعیین هزینه‌ی اجرای نرده بالکن به صورت شیشه ای، مدل اتصالات و یراق آلات نگهدارنده‌ی پنل های شیشه ای، جنس و کیفیت آن‌ها و هم‌چنین شرکت تولیدکننده‌ی این ابزار است.

به خصوص در صورت وارداتی بودن این اتصالات، به دلیل تاثیرات ناشی از نوسانات نرخ ارز، لازم است بودجه‌ی مورد نظر را افزایش دهید. در نهایت روشن است که هرچه فضای مورد نظر برای نصب هندریل‌های شیشه ای بزرگ‌تر باشد، به دلیل نیاز به شیشه، یراق‌ آلات وپروفیل‌های آلومینیومی بیشتر، هزینه‌ی نهایی افزایش خواهد یافت. نرده شیشه ای یکی از سازه‌های زیبا و مدرن امروزی است که امنیت و به روز بودن را در کنار هم برای کاربران به ارمغان می‌آورد. به علاوه هندریل شیشه ای عایق بسیار مطمئنی در مقابل سرما و گرمای محیط بیرون در فصا‌های مختلف نیز هست و هم‌چنین در مقابل ورود صداهای مزاحم خارجی، آلودگی‌های هوا و گرد و خاک نیز عایق خوبی به شمار می‌رود.

همه‌ی این ویژگی‌ها علاوه بر افزایش تسهیلات و رفاه برای استفاده کنندگان از این سازه، با صرفه جویی در مصرف انرژی در حفاظت از محیط زیست نیز نقش دارد. به علاوه نصب و اجرای این نوع پنل‌های شیشه ای به دلیل ماندگاری و استحکام بالا، با کاهش هزینه‌های اضافی ناشی از تعمیر، و تعویض در آینده، هزینه‌های تولید، حمل، نصب و اجرای آن را تا حد زیادی جبران می‌کند. در این مطلب با بسیاری از نکات مرتبط با نرده‌های شیشه ای که می‌تواند برای کاربران یا افراد علاقه‌مند به استفاده از آن مفید باشد، آشنا شدیم.

اسکرول به بالا