شیشه ساختمانی

یکی از متریال بسیار کارآمد و مفید که از زمان کشف در سال‌های بسیار دور تا همین امروز کاربردهای بسیاری در زندگی انسان‌ها داشته شیشه است. اولین بار این ماده کاربردی از میان اثرات باقی مانده از آتش‌فشان‌های رخ داده کشف شد. در واقع طی فرایند حاصل از ترکیب مواد اولیه بر مبنای سیلیس و ذوب شدن در گرمای شدید حاصل از گدازه‌های آتش‌فشانی و سپس سرد شدن آن، شیشه ایجاد و توسط انسان‌ها کشف شد. در طی این سال‌ها این متریال به دلیل ساختار خاص و قابلیت شکل‌پذیری، برش، رنگ‌آمیزی و تولید در انواع و ضخامت‌های مختلف، در انواع متفاوت و دارای ویژگی‌های متنوع تولید و عرضه شده است.

هرکدام از انواع شیشه تولیدی به دلیل قابلیت‌ها و خصوصیات متفاوت دارای کاربردهای متفاوتی نیز هستند که این کاربردها از زندگی روزمره مردم تا صنایعی مانند خودروسازی، ساختمان‌سازی و بسیاری صنایع دیگر را در بر می‌گیرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع شیشه مورد استفاده در صنعت ساختمان‌سازی و طراحی داخلی و هم‌چنین کاربرد شیشه در این صنعت بپردازیم.

انواع شیشه و کاربرد آن

در بررسی کاربرد شیشه باید به این نکته اشاره کرد که انواع شیشه موجود در بازار با خصوصیات متنوع چه چه در زمان نیاز به یک متریال زیبا، چه در زمان نیاز به یک متریال مقاوم و با دوام و چه در صورت نیاز به قابلیت‌هایی مانند عایق صوتی، امنیت، ایجاد حریم خصوصی، جلوه‌ی مدرن و غیره می‌تواند به راحتی مورد استفاده قرار گیرد. در بررسی انواع شیشه در این بخش به پایه‌ای‌ترین تقسیم‌بندی شیشه یعنی انواع این متریال از نظر جنس و شفافیت می‌پردازیم.

البته به طور کلی شیشه ماده‌ای دارای شفافیت و خلوص ذاتی بوده و یکی از دلایل محبوبیت آن نیز وجود این ویژگی است. ولی انواع شیشه‌ها دارای مقداری ناخالصی هستند که برمبنای این ناخالصی و درجه شفافیت به سه نوع شیشه شامل شیشه سوپر کلیر، شیشه کریستال و شیشه فلوت تقسیم‌بندی می‌شوند. شیشه فلوت یا شیشه تخت، اولین و ساده‌ترین حالت تولید شیشه است. این نوع شیشه که البته بیشترین ناخالصی را در میان دو نوع شیشه معرفی شده در این بخش یعنی شیشه سوپر کلیر و شیشه کریستال دارد، دارای سطح صاف و صیقلی است و به دلیل فرایند تولید مناسب، از یکدستی خوبی برخوردار بوده و بدون ناهمگونی قطر و موج و خمیدگی تولید و عرضه می‌شود.

شیشه فلوت در ضخامت‌های 2 تا 25 میلی‌متر قابل تولید است ولی ضخامت‌های 4 تا 8 میلی‌متر این محصول بیشترین کاربرد را دارند. از مزایای این نوع شیشه می‌توان به تولید مقرون به صرفه برای تولیدکنندگان و خرید و استفاده با صرفه اقتصادی برای مشتریان اشاره کرد. شیشه سوپر کلیر در مقایسه با شیشه فلوت دارای شفافیت و کیفیت بالایی است. این شیشه نیز با ضخامت‌های متفاوت از 4 تا 12 میلی‌متر تولید می‌شود و البته قابلیت سکوریت و لمینت شدن را هم دارد. از مهم‌ترین ویژگی‌های شیشه‌ سوپر کلیر می‌توان به شفافیت بالا، حداکثر دید و عبور نور، مقاومت در برابر شکستن و امنیت در صورت شکست شیشه اشاره کرد.

این نوع شیشه به دلیل کیفیت بالا و ویژگی‌هایی که ذکر شد، در ساخت و اجرای راهروی شیشه‌ای، شیشه بالکن و تراس‌، نرده شیشه ای و شیشه کف ساختمان، لابی هتل‌ها و آسانسورهای شیشه‌ای، درب‌های سکوریت اتوماتیک،کشویی و لولایی، ویترین‌های مراکز تجاری، فروشگاه‌ها و طلافروشی‌ها، استخرها و سالن‌های ورزشی، نمای ساختمان‌ها و مراکز تجاری و اداری بزرگ و بسیاری مکان‌های دیگر کاربرد دارد.

شیشه کریستال به دلیل وجود سرب در آن دارای ضریب شکست نور بالایی است. بنابراین و به دلیل وجود کمترین ناخالصی در تولید آن، از شفافیت و درخشش بالایی نیز برخوردار می‌باشد. این نوع شیشه فاقد ‌رنگ است و در برابر نور آفتاب مغز سفید یا آبی رنگ دارد. به طور کلی هرچه شیشه کیفیت و خلوص بالاتری داشته باشد، مغزی شیشه به رنگ آبی متمایل می‌شود و شیشه‌های دارای کیفیت و ناخالصی پایین‌تر رنگی مایل به سبز دارند. میزان ضخامت این شیشه در بازار از 4 میلی‌متر تا 20 میلی‌متر می‌باشد.

از دیگر مزایای شیشه کریستال نسبت به سایر شیشه‌ها می‎توان به سختی کمتر و قابلیت تراش آسان اشاره کرد. به همین دلیل این نوع شیشه در ساخت ظروف دکوراتیو کاربرد زیادی دارد. سایر کاربردهای این شیشه شامل طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی فضاهایی مانند لابی هتل‌ها و ساختمان‌‎های لوکس، جواهر فروشی و طلافروشی‌ها و برخی مراکز اداری و تجاری به خصوص موزه‌ها، بانک‌ها و رستوران‌های لوکس می‌باشد. در نهایت لازم است به این نکته اشاره کنیم که شیشه کریستال در کیفیت‌های مختلف در بازار موجود است. سه نوع از متداول‌ترین انواع شیشه کریستال عبارتند از شیشه کریستال بلژیک، چینی و ایرانی یا معمولی که به ترتیب دارای شفافیت کمتری می‌باشند.

شیشه سکوریت

شیشه سکوریت از انواع شیشه‌های دارای مقاومت و ایمنی بالا محسوب می‌شود. دلیل اصلی مقاومت و دوام بالای این نوع شیشه حرارت دیدن در فرایند تولید است. به همین دلیل در صورت نیاز به شیشه دارای استحکام بالا معمولا از شیشه سکوریت استفاده می‌شود. نکته قابل توجه در مورد این نوع شیشه امکان تولید و در واقع فرآوری مجدد آن از شیشه فلوت و سوپر کلیر است که با قرار دادن در حرارت مجدد و بسیار بالای کوره و طی یک فرایند خاص که سرد کردن جزئی از آن است، به شیشه دارای خاصیت نشکن در برابر فشار و ضربه تبدیل می‌شود.

به این صورت که مقاومت انواع شیشه سکوریت به خصوص انواع دارای ضخامت بالای آن در مقایسه با شیشه معمولی بین هفت تا ده برابر افزایش می‌یابد. بنابراین در صورت وارد شدن ضربه به راحتی نمی‌شکند و حتی در صورت شکستن نیز مانند شیشه‌های معمولی امنیت و سلامت اطرافیان را به خطر نمی‌اندازد. چون این نوع شیشه در صورت شکستن به قطعات مربع شکل و غیر برنده تبدیل می‌شود و مانند شیشه‌های معمولی به صورت ذرات تیز و خطرناک به اطراف پخش نمی‌شود.
به همین دلیل است که از انواع شیشه سکوریت شده در بسیاری از سازه‌های شیشه‌ ای از پارتیشن و اتاق شیشه ای گرفته تا نرده شیشه ای بالکن و تراس و پله استفاده می‌شود و کاربران این متریال علاوه بر زیبایی، قابلیت عبور نور و افزایش وسعت دید، از استحکام و ایمنی بالای آن هم برخوردار می‌شوند.

شیشه ضد گلوله

شیشه ضد گلوله همان‌گونه که از نامش پیداست، به عنوان یک مانع شیشه ای در برابر گلوله مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع این نوع شیشه از نظر ظاهری مشابه شیشه‌های معمولی است. ولی به دلیل تولید با استفاده از چندین لایه شیشه و پلی کربنات و طلق‌های پلیمری در میان لایه‌های شیشه به منظور افزایش امنیت آن از یک قابلیت ویژه برخوردار است. به این صورت که پس از شلیک گلوله به سمت این نوع شیشه، به جای شکستن و خرد شدن، از عبور گلوله جلوگیری می‌کند. هم‌چنین افزایش ضخامت و تعداد لایه‌های تعبیه شده در شیشه ضد گلوله موجب افزایش توانایی شیشه در جذب انرژی گلوله و نگه داشتن آن می‌شود.

با توجه به این‌که قابلیت شیشه‌های ضد گلوله نقش مهمی در حفظ امنیت بالای ساکنین در کنار برخورداری از مزایای شیشه شامل امکان عبور نور و فضای دید دارد، کاربرد اصلی انواع شیشه های ضد گلوله در ساختمان‌های دارای احتمال سرقت شامل بانک‌ها، موزه‌ها، مراکز امنیتی، جواهر فروشی و طلا فروشی‌ها می‌باشد و البته به جز ساختمان‌ها در خودروهای نیاز به حفظ امنیت بالای سرنشینان نیز کاربرد دارد.

شیشه لمینت

شیشه لمینت نیز یکی دیگر از انواع شیشه دارای امنیت بالا است. این شیشه به دلیل این‌که از دو یا چند لایه شیشه فلوت یا سکوریت تولید و در بین لایه‌ها نیز از لایه طلق میانی از جنس PVB استفاده می‌شود، نوعی شیشه یکپارچه و به هم چسبیده‌ است که مقاومت بالایی در برابر شکستن دارد و به دلیل همین وجود لایه طلق میانی، در صورت شکستن قطعات شیشه فرو نمی‌ریزد.

روشن است که مقاومت شیشه لمینت از شیشه سکوریت بالاتر است. به همین دلیل در مکان‌های نیاز به امنیت بالاتر از این شیشه استفاده می‌شود. در واقع کاربرد اصلی این شیشه در مکان‌های پرتردد و به خصوص در ارتفاعات است. به دلیل این‌که در این مکان‌ها هم به منظور حفظ امنیت افراد نیاز به شیشه دارای مقاومت بالا در برابر شکستن وجود دارد. هم‌چنین به منظور حفظ سلامت اطرافیان لازم است از شیشه‌ای استفاده شود که در صورت شکستن نیز با تبدیل شده به قطعات تیز و پرتاب شدن به اطراف ایمنی افراد را به خطر نیندازد.

به عنوان مثال شیشه مورد استفاده در نرده شیشه ای پله یا نرده شیشه ای بالکن و تراس به خصوص در مراکز تجاری یا عمومی و هم‌چنین شیشه جلوی اتومبیل‌ها از نوع لمینت است.

شیشه میرال

شیشه میرال در واقع از نوع شیشه سکوریت است و قابلیت نشکن دارد. به این معنی که در برابر ضربات و فشارهای منجر به شکستن در شیشه‌ مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد. علت این‌که به شیشه سکوریت شیشه میرال گفته می‌شود این است که شیشه میرال یکی از برندهای شناخته شده در صنعت شیشه و در واقع اولین تولیدکننده شیشه سکوریت در ایران است. به دلیل همین اولین بودن شیشه‌های سکوریت در بازار و در میان مشتریان به شیشه میرال معروف هستند.

همان‌گونه که در مورد شیشه سکوریت ذکر شد، این نوع شیشه‌ها طی فرآوری در یک عملیات حرارتی بر روی شیشه معمولی دارای مقاومت حدود 5 تا 7 برابری در مقایسه با شیشه معمولی می‌شوند. میزان این افزایش استحکام بستگی به نوع عملیات فرآوری و تولید شیشه دارد. ولی علاوه بر افزایش مقاومت در برابر ضربه، این شیشه‌ها از مقاومت حرارتی نیز برخوردار می‌شوند. به این معنی که شیشه در دماهای بالا یا در شرایط دارای اختلاف دمایی آسیب نمی‌بیند.

نکته‌ی قابل توجه در مورد معروف بودن شیشه میرال به شیشه نشکن این است که این نوع شیشه در واقع به این صورت نیست که تحت هیچ شرایطی دچار شکستن نشود. بلکه مقاومت آن‎ها بسیار بالاتر از شیشه‌های معمولی است و در صورت شکستن نیز با تبدیل شدن ذرات مکعبی شکل دارای لبه صیقلی برای اطرافیان خطرناک و آسیب‌رسان نمی‌باشد.

پرکاربردترین مکان‌ها و سازه‌ها برای شیشه میرال شامل ویترین فروشگاه‌ها، درب شیشه‎ای بانک‌ها، بوتیک‌ها و مغازه‌ها لایه رویی اجاق گاز یا شیشه بین کابینتی و شیشه پشت اجاق گاز، سینک‌های شیشه ای و اجاق گازهای رومیزی، پنجره جانبی اتومبیل‌ها، نمای خارجی ساختمان‌های دارای معماری مدرن، شیشه‌های راه پله و یا آسانسورها، پارتیشن‌های شیشه ای در انواع مختلف، کابین حمام و سرویس بهداشتی و بسیاری موارد دیگر در صنعت طراحی داخلی و خارجی ساختمان می‌باشد.
به علاوه این نوع شیشه در تولید لوازم خانگی، دستگاه‌های برش و سی ان سی، دستگاه‌های چاپ تمام اتوماتیک، هود و بسیاری موارد به کار می‌رود تا میزان خسارات احتمالی مالی و جانی را تا میزان زیادی کاهش دهد و در افزایش جذابیت و زیبایی فضا تاثیرگذار باشد.

شیشه رومیزی

شیشه رومیزی یکی از انواع شیشه‌های بسیار کاربردی محسوب می‌شود که در فضاهای داخلی ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری به کار می‌رود. در واقع این نوع شیشه به دلیل زیبایی و مدرن کردن فضا و قابلیت‌هایی مانند عبور نور و دوام بالا طرفداران زیادی دارد. هم‌چنین به دلیل قابلیت‌های ضد خش به عنوان شیشه رومیزی برای محافظت از میزهای چوبی شامل میزهای اداری و مدیریت و میزهای اتاق کنفرانس بسیار پرکاربرد است. در نهایت بر روی میزهای ناهارخوری شیشه ای، میزهای جلو مبلی، عسلی و آرایشی شیشه ای، میزهای ویترینی فروشگاه‌ها و بوتیک‌ها، میزهای شیشه ای مورد استفاده در رستوران‌ها و کافه‌ها و … مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع شیشه مورد استفاده در شیشه رومیزی می‌تواند از نوع شیشه معمولی یا شیشه سکوریت باشد. معمولا از شیشه‌های معمولی به عنوان شیشه رومیزی بر روی میزهای چوبی استفاده می‌شود. ولی در میزهای تمام شیشه‌ای به دلیل نیاز به استقامت بالا بهتر است از شیشه سکوریت استفاده کنید. شیشه‌های رومیزی بنا به کاربری فضا در ضخامت‌های 6 تا 20 میلی‌متر قابل برش و ارائه هستند. انواع شیشه رومیزی شامل شیشه لول تخت، لول گرد، لول براق، شیشه مات، سه پله، دو پله، طرح‌دار، متالیک، ابرویی، دیاموند، دانه تسبیحی، سکوریت، رنگی، کنگره، چهل و پنج درجه، تراش فرم و راسته را شامل می‌شود.

به عنوان مثال شیشه رومیزی طرح دار در واقع شیشه معمولی یا سکوریت است که با کمک ابزارهایی مانند دستگاه CNC طرح‌هایی بر روی سطح آن ایجاد می‌شود. هم‌چنین شیشه طرح دار می‌تواند از میان شیشه های رنگی موجود در بازار انتخاب و سپس بر روی آن طرح انداخته شود.

شیشه رومیزی رنگی نیز که از محبوب‌ترین انواع شیشه مورد استفاده برای میزهای شیشه ای می‌باشد، می‌تواند از میان شیشه معمولی یا سکوریت انتخاب شود. در واقع شیشه مناسب به کاربری فضا و میزان نیاز به استحکام شیشه بستگی دارد.
در مورد رنگ باید به تنوع بالای شیشه های رنگی اشاره کرد. تا جایی که در حدود 25 رنگ مختلف از این شیشه با طیف رنگی تیره به روشن تولید و عرضه می‌شود. معمولا در تولید شیشه های لاکوبل از رنگ های روشن و براق استفاده می‌شود و رنگ های تیره تر در تولید شیشه های مات یا متالیک متداول هستند. به عنوان محبوب ترین رنگ شیشه رومیزی باید به رنگ برنز اشاره کرد. این رنگ به دلیل نزدیکی زیاد با رنگ طلایی در فضاهایی که از نظر طراحی به دنبال جلوه‌های لوکس هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. دیگر رنگ‌های محبوب شامل مشکی، سفید و طوسی می‌باشند.

شیشه کابینت

شیشه کابینت یا کابینت شیشه ای از جدیدترین انواع کابینت است که در آن از متریال شیشه به جای چوب، ام دی اف و فلز در ساخت انواع کابینت استفاده می‌شود. از مزایای کابینت‌های شیشه ای افزودن جلوه و زیبایی متناسب با سبک مدرن به آشپزخانه است. هم‌چنین متریال شیشه به دلیل این‌که امکان عبور نور را تسهیل می‌کند و دارای ویژگی بازتاب نور است، نقش مهمی در بزرگ‌تر و روشن‌تر نشان دادن محیط آشپزخانه‌های متراژ پایین دارد.

شیشه مورد استفاده برای ساخت کابینت شیشه ای، شیشه سکوریت است. به دلیل این‌که برای کابینت نیاز به شیشه دارای استحکام و مقاومت در برابر فشار ناشی از وزن وسایل موجود در کابینت و هم‌چنین شیشه مقاوم در برابر تغییرات دمایی داریم. شیشه سکوریت با تحمل دمای منفی ۸۰ درجه تا مثبت ۲۵۰ درجه سانتی‌گراد از بهترین نوع شیشه کابینت به حساب می‌آید. مقاومت این نوع شیشه در برابر ضربه نیز بسیار مناسب است و در صورت نصب اصولی، در برابر ضربات معمولی و فشارهای ناشی از وزن وسایل تا سال‌های زیاد دوام دارد. به طور ویژه شیشه سکوریت در انواع مات، براق و متالیک موجود است و می‌توان از طرح‌ها و رنگ‌های متنوع آن برای هماهنگی با سبک‌های مختلف آشپزخانه استفاده کرد.

از جمله مزایای کابینت‌های شیشه ای علاوه بر بزرگتر و دلباز به نظر رسیدن فضا می‌توان به مشخص بودن وسایل از داخل، ایجاد گرمی و جذابیت به فضای آشپزخانه، تنوع بسیار در طرح و رنگ، قابلیت نگهداری و شستشوی آسان، عدم خوردگی و رنگ زدگی اشاره کرد.

در مورد معایب کابینت‌های شیشه ای نیز می‌توان از لزوم رعایت نظم و تمیزی وسایل به دلیل در معرض دید بودن، ریسک جدا شدن اتصال شیشه‌ها از دیوار به دلیل وزن که البته در صورت عدم نصب اصولی رخ می‌دهد. خسته کننده به نظر رسیدن پس از چند سال استفاده، قیمت بالای برخی مدل‌های وارداتی و امکان آسیب در صورت بروز ضربات شدید نام برد.

شیشه رنگی فروشگاهی

انواع شیشه رنگی فروشگاهی در فروشگاه‌ها، مغازه‌ها و بوتیک‌ها، بانک‌ها، مراکز خرید و پاساژهای تجاری و غیره کاربرد دارد. مهم‌ترین مزیت استفاده از شیشه در مراکز تجاری بهبود دید مشتری به محیط داخل و اطلاع از محصولات موجود در فروشگاه است. در واقع انواع شیشه به دلیل همین ویژگی در افزایش مشتریان و فروش نقش مهمی ایفا می‌کند. به خصوص این‌که امروزه به جای استفاده از شیشه‌های معمولی قدیمی فاقد کیفیت از انواع شیشه‌های سکوریت دارای ضخامت‌ها، ابعاد و رنگ متنوع استفاده می‌شود. شیشه سکوریت چندین برابر مقاومت حرارتی و فیزیکی نسبت به شیشه معمولی دارد.
به علاوه از شیشه لمینت نیز در اجرای شیشه رنگی فروشگاهی استفاده می‌شود. مقاومت و ضخامت شیشه لمینت از

شیشه سکوریت بیشتر است و حتی در تولید شیشه ضد گلوله نیز از آن استفاده می‌شود. به همین دلیل در فروشگاه‌ها و مراکز تجاری نیاز به امنیت بالا در برابر سرقت مانند صرافی‌ها، طلافروشی و جواهر فروشی و بانک‌ها در بخش‌هایی مانند کانتر، صندوق، نما و هم‌چنین کف و سقف شیشه ای و پله شیشه ای به کار می‌رود. هم‌چنین انواع شیشه رنگی فروشگاهی به عنوان شیشه دکوراتیو و دیوارپوش در طراحی فضای داخلی فروشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و به عنوان شیشه رومیزی یا ویترین شیشه‌ای در دکور یا ویترین و میزهای صندوق و کانتر به کار می‌رود.

شیشه رنگی آشپزخانه

به طور کلی استفاده از شیشه در آشپزخانه به افزایش انعکاس نور و روشن نشان دادن آن موثر است. علاوه بر این، شیشه به دلیل شفافیت فضاها را جادارتر جلوه می‌دهد. این ویژگی در ساختمان‌ها و آشپزخانه‌های امروزی به دلیل محدودیت فضا بسیار اهمیت دارد. هم‌چنین شیشه رنگی علاوه بر مزایای شیشه بدون رنگ، دارای مزایای خاص ناشی از تاثیر رنگ‌ها بر طراحی دکوراسیون و افزایش روحیه ساکنین نیز هست.

در واقع انواع شیشه‌های رنگی موجب جذابیت در طراحی فضای آشپزخانه می‌شود و به طور ویژه با طراحی به سبک‌های مدرن، مینیمال و بسیاری دیگر از سبک‌ها تناسب دارد. به علاوه نگهداری و شستشوی سطوح شفاف و صاف مانند شیشه در مقایسه با سنگ، چوب و فلز بسیار آسان‌تر است. هم‌چنین شیشه‌ها دوام بالایی نیز دارند و برای سال‌های طولانی قابل استفاده هستند. این ویژگی به دلیل عدم خوردگی ناشی از مرور زمان، رطوبت و یا تاثیرات ناشی از مواد شیمیایی در این متریال است.

البته به هر حال همان‌گونه که هر متریالی مزایایی دارد، دارای معایبی نیز هست. به همین دلیل به عنوان معایب ناشی از نصب شیشه در آشپزخانه می‌توان به ریسک همیشگی ترک‌ خوردن یا شکستن شیشه به دلیل شکنندگی ذاتی، نیاز به صرف هزینه برای نصب توسط نصاب متخصص و مجرب و هم‌چنین نیاز به حمل تخصصی برای جلوگیری از آسیب دیدن در زمان حمل به مقصد اشاره کرد.

در مجموع اگر تصمیم به کاربرد شیشه در طراحی آشپزخانه خود دارید، لازم است به این نکته توجه کنید که این متریال نیز مشابه سایر مواد و مصالح دارای مزایا و معایبی می‌باشد. ولی به طور کلی اگر به استفاده از شیشه در آشپزخانه خود تمایل دارید، می‌توانید برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، نکات ایمنی را رعایت کنید. در این صورت ریسک‌های موجود در متریال شیشه تا حد زیادی کاهش می‌یابد. کافی است از شیشه ضد ضربه‌ و مقاوم در برابر فشار و حرارت استفاده کنید و از متخصصین حرفه‌ای برای نصب اصولی و ایمن سازه‌ها کمک بگیرید.

استفاده از شیشه در آشپزخانه می‌تواند شامل شیشه کابینت و شیشه بین کابینتی یا شیشه دکوراتیو باشد. در هر دو کاربرد یا سایر کاربردهایی که مشتری یا طراح در نظر داشته باشند که می‌تواند به عنوان مثال شامل درب کابینت‌ها، کانتر، اپن یا جزیره آشپزخانه باشد، می‌توان متناسب با سبک آشپزخانه از شیشه ساده، شیشه رنگی، شیشه طرح دار و حتی آینه استفاده کرد.

هم‌چنین لازم است در انتخاب طرح و رنگ شیشه رنگی آشپزخانه نیز به مواردی مانند رنگ سایر المان‌ها و لوازم آشپزخانه، سبک دکوراسیون آشپزخانه، هم‌چنین سلیقه شخصی‌تان یا نظر طراحان توجه کنید. به عنوان مثال رنگ‌های گرم موجب کوچک‌تر شدن فضا می‌شود و البته میزان انرژی و پویایی فضا را افزایش می‌دهد. در مقابل رنگ‌های سرد علاوه بر بزرگ‌تر نشان دادن فضا در مدرن و مینیمال جلوه دادن آن نیز نقش موثری ایفا می‌کند.

شیشه رنگی اداری

شیشه رنگی اداری در استفاده به عنوان پارتیشن برای تفکیک فضاهای کاری و شرکت‌ها و تبدیل فضاهای بلااستفاده‌ی بزرگ به فضاهای کاربردی کوچک‌تر کاربرد دارد. به طور کلی پارتیشن‌های اداری اهمیت زیادی در ایجاد فضاهای شخصی در ادارات هستند و مدیران از این سازه‌ها به منظور افزایش تمرکز کارکنان و در عین حال افزایش ارتباط میان اعضای تیم با یکدیگر و نظارت سرپرستان تیم‌ها بر اعضایشان استفاده می‌کنند. پارتیشن ‌های رنگی اداری علاوه ‌بر تفکیک فضا، در زیبایی دکوراسیون داخلی هم نقش مهمی ایفا می‌کنند و هم‌چنین به دلیل قابلیت عبور نور طبیعی و رنگ‌های متنوع در بهبود انرژی و پویایی کارکنان موثر هستند.

از دیگر مزایای شیشه رنگی اداری که علاوه بر پارتیشن می‌‎توان از آن در اجرای شیشه دیوارپوش و شیشه دکوراتیو یا شیشه رومیزی، قفسه شیشه ای و وایت برد شیشه ای در فضاهای کاری استفاده کرد، می‌توان به وبژگی‌هایی مانند مقاومت و ضد خش بودن، ضد ضربه بودن، مقاومت در برابر رطوبت، خوردگی و تفاوت‌های دمایی اشاره کرد.

به خصوص این‌که در فضاهای اداری امکان نگهداری متریال موجود در فضا در مقایسه با فضاهایی مانند منزل کمتر است و متریالی مانند شیشه می‌تواند ماندگاری و دوام بالایی برای سال‌های طولانی داشته باشد. هم‌‍چنین شیشه‌ها قابلیت شستشو و تمیز کردن آسان‌تری نیز در مقایسه با سایر متریال مانند گچ، چوب، فلز و آجر را دارند که این ویژگی نیز در شرکت‌ها بسیار کاربردی است.

حتی با توجه به امکان کاربرد شیشه در پوشش دیوارها به عنوان شیشه دیوارپوش و جایگزین رنگ‌آمیزی دیوارها یا کاغذ رنگی، از شیشه رنگی به عنوان مناسب‌ترین متریال در فضاهای کاری نام برد. به طور کلی رنگی بودن شیشه‌ها هم در بهبود انرژی کارکنان موثر است و به افزایش تناسب طراحی داخلی شرکت با هویت بصری و رنگ‌های مورد استفاده در برند یا لوگوی آن کمک می‌کند.

شیشه سکوریت بالکنی

شیشه سکوریت بالکنی یا بالکن شیشه ای ساخته شده از پنل‌های شیشه ای از جنس سکوریت نیز در معماری مدرن امروزی طرفداران زیادی دارد. این نوع سازه هم می‌تواند مشابه با پنجره به منظور پوشش بالکن مورد استفاده قرار گیرد و هم می‌تواند به صورت نرده شیشه ای استفاده شود. استفاده از شیشه سکوریت بالکنی به عنوان پوشش بالکن مزایایی مانند ایجاد فضایی دلنشین، جلوگیری از ورود سر و صدای محیط بیرون، جلوگیری از ورود گرد و غبار به فضای منزل، عایق گرما و سرما و غیره به صرفه جویی در مصرف انرژی، ایجاد جان پناه در برابر باد و طوفان و هم‌چنین ریزش برف و باران و بسیاری مزایای دیگر را به دنبال دارد. به همین دلیل در اجرای این سازه از شیشه سکوریت با ضخامت مورد نظر استفاده می‌شود.

به علاوه شیشه بالکن از لحاظ ایمنی نیز دارای مقاومت بالایی است و می‌تواند سلامت شما و ساکنین را در برابر ریسک‌هایی مانند سقوط از ارتفاع به صورت کامل تامین کند. شیشه بالکن می‌تواند در انواع ثابت و متحرک یا کشویی و ریلی و هم‌چنین لولایی اجرا شود و ضمن استفاده بهینه از فضای بالکن، امکان بهره‌مندی از نور طبیعی یا مناظر زیبای اطراف را برای شما فراهم نماید.

هم‌چنین در صورت استفاده از شیشه سکوریت بالکنی در اجرای نرده شیشه ای بالکن می‌توانید از مزایای متریال شیشه مانند ورود نور طبیعی به منزل، افزایش وسعت دید، زیبایی و جذابیت شیشه، مقاومت و نشکن بودن، قابلیت تمیز کردن راحت و ضد زنگ و ضد رطوبت بودن و هم‌چنین عدم نیاز به فرایند نگهداری خاص استفاده کنید. اگر این قابلیت‌ها را با ساخت نرده شیشه ای با استفاده از چوب و فلز مقایسه کنید، متوجه برتری شیشه در اجرای این سازه خواهید شد.

شیشه سکوریت مغازه

به طور کلی در فروشگاه‌ها و معازه‌ها طراحی فضا و روش چیدمان محصولات تاثیر زیادی در جلب مشتریان و در نتیجه افزایش فروش دارد. به همین دلیل از مزایای شیشه سکوریت مغازه مانند افزایش نورگیری و دید بهتر به داخل فروشگاه، جلوه‌ی راحت‌تر و بیشتر محصولات از بیرون، مقاومت بالا در برابر ضربات و هم‌چنین اختلاف دمایی موجود میان بیرون و داخل فروشگاه، قابلیت اجرا به صورت یک تکه با طول و عرض وسیع، قابلیت آسان نگهداری و شستشو، نصب راحت، مقاومت در برابر رطوبت ناشی از برف و باران در فضای بیرون و هم‌چنین شرایط آب و هوایی متنوع، اشغال فضای کم و بسیاری مزایای دیگر در بسیاری از فروشگاه‌ها، مغازه‌ها، بوتیک‌ها و پاساژها و مراکز تجاری استفاده می‌شود.

به علاوه درب شیشه سکوریت مغازه قابلیت اجرا به صورت‌های ثابت، ریلی، لولایی و تک لنگه ودولنگه را دارد و همان‌گونه که اشاره شد به صورت آسان و سریع با کمک یراق آلات و اتصالات مخصوص نصب می‌شود. کاربرد شیشه و سازه‌های شیشه ای در نمای داخلی و خارجی ساختمان‌های امروزی در حال افزایش با رشد بی‌سابقه‌ای است. این متریال علاوه بر ایجاد فضایی لوکس و زیبا، قابل ترکیب با سایر متریال ساختمانی است و نماهای خاصی ایجاد می‌کند.

ویژگی‌های شیشه مانند شفاف و براق بودن، قابلیت عبور نور و در عین حال بازتاب نور، ایجاد فضاهای یکپارچه از نظر بصری و افزایش وسعت دید و بسیاری مزایای دیگر موجب می‌شود به صورت کلی شیشه‌ها در میان سایر مصالح جایگاه ویژه ای داشته باشد. در این مطلب به کاربرد انواع شیشه شامل شیشه سکوریت، شیشه ضد گلوله، شیشه میرال، شیشه لمینت و شیشه رنگی در اجرای بسیاری از سازه‌های پرکاربرد ساختمانی از جمله شیشه رومیزی، شیشه کابینت و آشپزخانه، شیشه فروشگاهی و مغازه و هم‌چنین اداری و بالکنی پرداختیم.

پیمایش به بالا